Kom med och gör Nyhemsveckan! Som volontär får Du möjlighet att tjäna Gud och andra genom att ställa lite av Din tid och kraft till Nyhemsveckans förfogande. Välkommen med i vårt arbetslag!

Om du vill vara med som UmgåsareBarnens Nyhem så anmäler du dig här (inte via formuläret längst ned på denna sidan). 

Vi har satt samman olika paket för dig som vill hjälpa till:

STORA Volontärpaketet

Arbete 6-7 timmar om dagen.

Förmåner:

  • Fyra matkuponger/arbetsdag (hel kupongkarta)
  • Tillgång till medarbetarkö i matsalen
  • Årets volontärplagg

LILLA Volontärpaketet

Arbete 3-4 timmar om dagen.

Förmåner:

  • Två matkuponger/arbetsdag
  • Tillgång till medarbetarkö i matsalen
  • Årets volontärplagg

Umgåsare

Att vara umgåsare innebär…
…att man finns med på barnområdet och umgås med barnen.
…att finnas med att välkomna och hjälpa barnen
…att be, leka, dansa, pyssla, sporta tillsammans med barnen.
…en härlig möjlighet och en stor utmaning.
…en otroligt rolig och givande vecka.
…att man får jobba i ett stort härligt team som älskar barn.
…ett jättebra tillfälle att få ledarträning.

Vi behöver hjälp med:

Barnmöten • Kidz + • Intressegrupper 
Kvällssamlingar • Bönesamlingar • Nyhäng • Specialumgåsare (extra ansvar under barnmötena för barn med funktionsvariationer) Midsommarfestivalen

Vem kan bli umgåsare?:

Umgåsare vill vi ha i alla åldrar, såväl tonåringar som äldre. Dock ska man vara född 2007 eller tidigare för att vara med.

Vad får du för ersättning?

Du får matkuponger för hel- eller halvdag enligt volontärpaketet. Boendet ansvarar du själv för!

När behövs hjälpen:

Du bestämmer själv hur mycket du kan och vill vara med mellan måndag och söndag. Du kan välja att jobba heldag eller halvdag, vilket innebär ca 3 arbetstimmar eller ca 6 arbetstimmar. För att vara umgåsare på Barnens Nyhem vill vi dock att du är med minst två dagar (gäller både om du arbetar heldag och halvdag). Varje dag som du är umgåsare deltar du på ledarsamling kl. 09.00.
På Barnens nyhem håller vi vår allra första ledarsamling söndagen den 14 juni klockan 14.00. Om du har möjlighet att vara med då, är vi glada!

Hur anmäler man sig?

Anmäl dig via formuläret här nedanför.

Fyll i dina personuppgifter i anmälningsformuläret. Vi behöver också en referens från en pastor eller ledare som känner dig. I anmälningsformuläret finns en ruta där du fyller i kontaktuppgifter till din pastor eller ledare. Du kan också be din pastor eller ledare att skicka en referens till umgasare@nyhemsveckan.se.

När du väljer arbetsdagar i anmälningsformuläret sätter du ett kryss i rutan för HELDAG eller i rutan för halvdag, under respektive dag du är med som umgåsare på Barnens Nyhem. Du kan även kryssa i önskemål om vilka arbetsuppgifter du vill ha. Du lämnar på samma sätt önskemål om den eller de åldersgrupper du vill arbeta med. Det är möjligt att välja flera alternativ. De olika åldersgrupperna är följande:

– Knatte 0-3 år
– Barnmöte 4-8 år
– eighteleven 8-11 år
– Kidz+ 12-13 år

Precis som vanligt är alla som vill och kan välkomna att vara med och rigga upp under lördagen den 13/6 och vara med och rigga ner söndagen den 21/6. Till dessa datum behövs ingen anmälan, det är bara att dyka upp på barnområdet!

Du behövs och du kommer lära dig massor!

Hängare på Kidz+

– Vara med som förebild, ledare och kompis.
– Vara engagerad i mötena och besökarna
– Se till att alla kidz trivs och att ingen hamnar utanför
– Ta smågruppsansvar inför varje möte
– Sprida god stämning i tältet genom dans, sång och engagemang
– Vara delaktig vid förbön och bönestationer efter mötet
– Dela med dig av dina gåvor och växa i tro
– Du får vara del i ett fantastiskt engagerat och roligt gäng
– Investera i framtiden och få en givande vecka

Som Kidz+-ledare får du matbiljetter de dagar då du är schemalagd.

Inför Nyhemsveckan så får du gärna vara med och bygga scen, golv och inreda vårt härliga Kidz+tält inför en intensiv vecka. Från 10.00 på lördagen på ungdomshelgen är man välkommen att hjälpa till med snickeri, måleri, bärande och fixande. Ingen anmälan behövs utan kom förbi bara!

Ute på Rutanområdet, där ungdomarna har sina samlingar, finns även Kidz+tältet dit barn och ungdomar som är 11-13 år är välkomna. Kidz+ har samling måndag-lördag kl 10.30 samtidigt som Bible Boost och barnmötena, och här kan du finnas med som hängare! Du är med som förebild, skapar god stämning och får hänga med barnen och ungdomarna som kommer till Kidz+!

Under veckan har vi också två kvällar som vi möts. Tisdag kväll är det Rutanfest med förfest och onsdag kväll kör vi lovsångskväll med härligt ös!

Du som vill vara med som hängare på Kidz+ anmäler dig via formuläret nedan.
* För att vara Hängare behöver du ha fyllt 16 eller vara född 2005 senast. Du skriver även med din ungdomsledare/ungdomspastor som referens som vi kommer att kontakta.

OBS! Om du även vill vara med som Umgåsare på Barnens Nyhem eller som Nyhem:Ung-ledare så måste du anmäla dig till det, och det gör du här på hemsidan via formulären.

Om du vill hänga med oss under förberedelser och under veckan så checka in Kidz+ på instagram @kidznyhem och @nyhemsveckan så du inte missar nåt!

TV-produktion

Under hela konferensen kommer vi att sända live från möten och Nyhemsstudion med en stor broadcastproduktion. Produktionen sker i samarbete med TBN Nordic som är den svenska delen av världens största kristna TV-Nätverk.

Vill du vara med och köra kamera, testa olika funktioner i produktionen, är det här chansen för dig och du välkommen att höra av dig.

Vem är du? Du kanske varit med tidigare år på konferensen, har pluggat media, sysslar med bildproduktion i din hemförsamling eller vill pröva på för att du är intresserad. Vi behöver ett motiverat team för hela veckan. Kan du vara med hela tiden är det ju toppen, men vi är tacksamma för de dagar du kan göra dig fri för att vara med.

För dig som volontär erbjuder Nyhemsveckan boende på området, måltider och möjligheten att va med på en av Sveriges bästa kristna konferenser.

Hör av dig om du har ev. frågor och annars hoppas vi på din intresseanmälan. Skicka ett mail till awisth@tbnnordic.tv (ansvarig) med kontaktuppgifter, datum du kan vara med och en kort beskrivning av din erfarenhet inom TV-produktion.

Förbönstjänst

Under Nyhemsveckan finns ett särskilt team med ansvar för förbönstjänsten i samband med Gudstjänster och speciella bönesamlingar.

Detta team leds av Tommy Wallin, och önskar du vara med i förbönsteamet kan du anmäla dig i formuläret nedan.

Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av förböntjänsten från din hemförsamling och genom detta kan få en rekommendation av din församlingspastor.

Förbönen vid varje gudstjänst leds av en förbönsledare som också har till uppdrag att samla alla förebedjare innan respektive tillfälle och ge vidare instruktioner om vad man bör tänka på som förebedjare på Nyhemsveckan.

Efter din anmälan via formuläret nedan kommer en av förbönsledarna ta kontakt med dig och ge dig mer information.