Att arbeta med hållbarhetsfrågor på en konferens som bara är 10 dagar om året är inte helt enkelt. Under många år har en av våra stora önskningar på området varit att få till en bättre möjlighet till sopsortering, primärt för våra egna köksverksamheter men också för besökare. Detta har inte funkat tidigare då kommunen inte har haft möjlighet att ta emot detta. Men i år hoppas vi kunna få igång ett första steg mot en bättre hantering av våra sopor.

Sen några år tillbaka så har vi också vegetariska alternativ på våra olika matställen. Uppskattade av många, men också ganska okända för många. I år vill vi försöka lyfta fram den möjligheten lite bättre och visa upp de alternativ som finns så att fler kan upptäcka möjligheten att välja ett växtbaserat alternativ till den traditionella maten.

Men den minsta insatsen kan också vara den största skillnaden i år. Vi kommer att differentiera priset på kaffe beroende på om du har egen mugg eller använder engångsmugg. Detta för att uppmuntra användningen av alternativ till engångsmuggar. Självklart kommer vi erbjuda en kaffe inklusive en snygg mugg som kan återanvändas till ett bra pris också.

Några små steg mot bättre hållbarhet, inte så mycket som vi önskar men vi fortsätter resan mot en mer hållbar konferens.