Vill du bli Nyhem Ung-ledare?

Anmälan till Nyhem Ung-ledare 2019

Du som är med som Nyhem:Ung-ledare kommer få vara med att leda och vara en förebild för de ungdomar som kommer på Nyhem. Vi vill se engagerade Nyhem:Ung-ledare som är villiga att tjäna, leda och bygga en atmosfär av uppmuntran och glädje för de ungdomar som är på Nyhem. Vi vill bygga ett team som utstrålar trygghet och kärlek till de ungdomar som vi möter. Vi längtar efter att se Nyhem:Ung-ledare som vill vara med att hjälpa ungdomar att möta Gud och varandra. Dessutom kan vi lova dig att det är galet roligt och du kommer troligen få en fantastisk vecka, nya vänner och stor erfarenhet av att vara ledare.

Ni Nyhem Ung-ledare är så pass viktiga att vi vill ge er ledarträning, så därför har vi utformat en ledarskola för dig som Nyhem Ung:-ledare. Du går ledarskolan samtidigt som du tjänar som Nyhem:Ung-ledare. Ledarskolan innebär att kärnteamet av Nyhem:Ung-ledare under några tillfällen träffas och utvecklas i coachande ledarskap, teamutveckling, kallelse och församlingsledarskap samt feedback och kommunikation. Du som är med som Nyhem:Ung-ledare på minst ett av de två blocken går ledarskolan.

Röster från tidigare år - #nyhemungstories

”Att gå med som Nyhem-ung ledare har varit något av det bästa jag har gjort. Att få uppmuntra, tjäna och hjälpa folk är så kul! Att få lära sig leda och bara få söka Gud tillsammans. Och alla goda vänner som jag lärt känna. Nyhem ung ledare kan jag rekommendera starkt.” David Åström, Teamträningsskola

Att vara Nyhem Ung-ledare innebär:

Happenings – På eftermiddagarna är det happenings på Rutanområet och då är det Nyhem Ung-ledare som tillsammans med Sport for Life leder dessa. Under veckan har vi även flera happenings såsom Mingelfest, Rutanfesten och Midnattsparty.

Förebedjare på möten – Under ungdomshelgen är det många möten som vi är förebedjare på och senare i veckan är det främst på̊ nattmötena. Inför i stort sett varje möte har vi en samling med alla förebedjare där vi förbereder oss och ber inför mötet. Har du inte varit förebedjare förut behöver du inte vara orolig! Vi kommer ha coachning och vägledning kring hur en förebedjare fungerar. Det är ofta många ungdomar som vill ha förbön under mötena, och vi som förebedjare är väldigt viktiga för ungdomarna.

Ledarskolan – Du som är med som Nyhem Ung-ledare på minst ett av de två blocken går samtidigt i ledarskolan och har dessa träffar på ditt schema. Du får utvecklas i coachande ledarskap, teamutveckling, kallelse och församlingsledarskap samt feedback och kommunikation.

Du väljer mellan Bible Boost och Kidz+ på förmiddagarna.

Samtalsledare på Bible Boost – Måndag-lördag har vi Bible Boost i ungdomstältet på Rutanområdet. Då lyssnar vi först till bibelundervisning och direkt efter är vi med som samtalsledare. Utifrån redan förberedda samtalsfrågor leder du tillsammans med någon annan en spontan sammansatt grupp i ett samtal. Vi har samtalsgrupper för att ungdomarna ska få tillfälle att ställa frågor och fundera vidare på dagens undervisning.

Hängare på Kidz+ – Som Hängare på Kidz+ är du smågruppsledare inför mötena. Du blir en del i ett gäng med högt tempo och blir förebild för 11-14-åringarna.
Sjung med i sångerna, dansa och håll ordning. Du får ta ansvar vid Kidz+tältets bönestationer och även sprida god stämning och gott humör vid ”Efterhänget”. Allt från att poppa popcorn, tävla med kidzen och vara förebedjare blir din uppgift här.

Tider och datum

Block 1: fredag 14 juni 13.00 – onsdag 19 juni 13.30
Block 2: onsdag 19 juni 13.00 – lördag 22 juni midnatt
Det är möjligt att vara med på ett av de två blocken, om du inte kan båda. Du som Nyhem Ung-ledare i kärnteamet går på ett schema som du får vid ankomst.

Teamledare

Nyhem:Ung-ledarna har två teamledare och dessa är Ghazal Zekavat och Louise Larsson, som båda sitter med i Nyhem:Ung Ledningsteam.

Mat och boende

Som NYHEM:UNG-ledare får du matbiljetter under hela veckan, förutsatt att du följer kärnteamets schema och är med på det du är schemalagd på. Matbiljetterna ger dig frukost, lunch och möjlighet att köpa middag och fika för en viss summa. Du får även boende i form av sovplats i en barack, förutsatt att du är med minst ett av blocken. Värt att nämna är att baracken är renoverad till detta år!

Vem kan vara Nyhem:Ung-ledare?

För att vara med som Nyhem:Ung-ledare behöver du ha fyllt 18 år, eller om du är under 18 år så behöver du vara med tillsammans med din ungdomsledare/ungdomspastor samt ha din målsmans godkännande. Din ungdomsledare/ungdomspastor behöver då också vara med som Nyhem:Ung-ledare. När du anmäler dig skriver du med ett telefonnummer till din ungdomsledare/ungdomspastor/pastor som din referens som vi senare kommer att kontakta.

Hur anmäler du dig?

Via formuläret här nedan! Anmälan öppnas 1 april kl 08:00och stängs 31 maj.
Om du har frågor innan du anmäler dig så mailar du Ghazal Zekavat på ghazal.zekavat@hotmail.com så kommer hon hjälpa dig.

Om du är ungdomsledare/ungdomspastor och vill vara med enstaka tillfällen eller dagar

Vi vill uppmuntra alla ungdomsledare/ungdomspastorer att vara med som Nyhem:Ung-ledare och om du bara kan vara med enstaka tillfällen och enstaka dagar så kommer du vara med på Nyhem:Ungs morgonsamling som äger rum varje morgon kl. 8.30 i mattältet. Då får du veta vad som händer under dagen och den information som du behöver för att vara med och tjäna.