Anmälan till Nyhem:Ung-ledare 2024

Du som är med som Nyhem ung-ledare kommer få vara med att leda och vara en förebild för de ungdomar som kommer på Nyhem. Vi vill se engagerade Nyhem ung-ledare som är villiga att tjäna, leda och bygga en atmosfär av uppmuntran och glädje för de ungdomar som är på Nyhem. Vi vill bygga ett team som utstrålar trygghet och kärlek till de ungdomar som vi möter. Vi längtar efter att se Nyhem ung-ledare som vill vara med att hjälpa ungdomar att möta Gud och varandra. Dessutom kan vi lova dig att det är galet roligt och du kommer troligen få en fantastisk vecka, nya vänner och stor erfarenhet av att vara ledare.

Ni Nyhem Ung-ledare är så pass viktiga att vi vill ge er ledarträning, så därför har vi utformat en ledarskola för dig som Nyhem Ung-ledare. Du går ledarskolan samtidigt som du tjänar som Nyhem ung-ledare. Ledarskolan innebär att alla Nyhem ung-ledare under några tillfällen träffas och utvecklas i coachande ledarskap, teamutveckling, kallelse och församlingsledarskap samt feedback och kommunikation. Du som är med som Nyhem ung-ledare på minst ett av de två blocken går ledarskolan.

OBS! Du som Nyhem ung-ledare kommer gå på ett schema. Det du är schemalagt på ska du prioritera över andra saker som sker under konferensen.

Röster från tidigare år – #nyhemungstories

”Att vara NyhemUng-ledare är en otrolig upplevelse! Utmanande, inspirerande, rolig och så så givande. Mötet med ungdomar både på rutan, i gudstjänsten och i förbönen är fantastiskt. Du som ledare får växa i din tro och ditt ledarskap, framförallt får du vara någon som skapar härlig stämning och bra kultur! En vecka med NyhemUng blir en boost för hela året och resten av livet. Jag vågar garantera att du blir förvandlad och att Jesus kommer fått bli en ännu större prioritet i den kommande vardagen.” – Klara Langwagen

”När man är med som Nyhem-ung ledare så får du verkligen mycket med dig! Du får träffa nya vänner, utmanas i ledarskap och kanske din egna bekvämlighetszon samtidigt som du får ha väldigt kul och känna att du är del av något större. Det absolut bästa var att få vara med på gudtjänsterna och vara förebedjare. Möta så många unga och få se hur gud jobbar och gör grejer med dagens yngre generation. Testa att vara med som Nyhem-ung ledare för att få vara med och bidra till något större samtidigt som du får ha väldigt kul tillsammans med nya människor!” – Axel Bälter

Att vara Nyhem:Ung-ledare innebär:

Happenings – På eftermiddagarna är det happenings på Rutanområet och då är det Nyhem Ung-ledare som tillsammans med Sport for Life leder dessa. Under veckan har vi även flera happenings såsom Mingelfest, Rutanfesten och Midnattsparty.

Förebedjare på möten – Under ungdomshelgen är det många möten som vi är förebedjare på och senare i veckan är det främst på̊ nattmötena. Inför i stort sett varje möte har vi en samling med alla förebedjare där vi förbereder oss och ber inför mötet. Har du inte varit förebedjare förut behöver du inte vara orolig! Vi kommer ha coachning och vägledning kring hur en förebedjare fungerar. Det är ofta många ungdomar som vill ha förbön under mötena, och vi som förebedjare är väldigt viktiga för ungdomarna.

Ledarskolan – Du som är med som Nyhem Ung-ledare på minst ett av de två blocken går samtidigt i ledarskolan och har dessa träffar på ditt schema. Du får utvecklas i coachande ledarskap, teamutveckling, kallelse och församlingsledarskap samt feedback och kommunikation.

Du väljer mellan Bible Boost och Kidz+ på förmiddagarna

Hängare på Bible Boost – Måndag-lördag har vi Bible Boost i ungdomstältet på Rutanområdet. Både före och efter kommer du hänga med ungdomarna och få de att känna sig sedda och välkomna. Vi kommer avsluta förmiddagen med gemensam häng med kidz+.

Hängare på Kidz+ – Som Hängare på Kidz+ är du smågruppsledare inför mötena. Du blir en del i ett gäng med högt tempo och blir förebild för 11-14-åringarna. Sjung med i sångerna, dansa och håll ordning. Du får ta ansvar vid Kidz+tältets bönestationer och även sprida god stämning och gott humör vid ”Efterhänget”. Allt från att poppa popcorn, tävla med kidzen och vara förebedjare blir din uppgift här.

Tider och datum

Block 1: Fredag 14 juni kl 13:00 – Onsdag 19 juni kl 14:00
Block 2: Onsdag 19 juni kl 12:00 – Lördag 22 juni midnatt

Det är möjligt att vara med på ett av de två blocken, om du inte kan båda. Du som Nyhem Ung-ledare går på ett schema som du får vid ankomst.

Obligatorisk zoom möte för alla nyhem ung ledare 10 juni kl 20.00-21.00.
(Länken mejlas ut efter godkänd anmälan)

Teamledare

Nyhem:Ung-ledarna har två teamledare och dessa är Ghazal Zekavat och Albert Andersson, som båda sitter med i Nyhem:Ung Ledningsteam.

Mat och boende

Som NYHEM UNG-ledare får du matbiljetter för de dagar du är med och tjänar, förutsatt att du följer schema och är med på det du är schemalagd på. Matbiljetterna ger dig frukost, lunch och möjlighet att köpa middag och fika för en viss summa. Du får även boende i form av sovplats i en barack, förutsatt att du är med minst ett av blocken. OBS! Antal sovplatser i baracken är begränsad, så skynda innan det blir fullt.

Vem kan vara Nyhem:Ung-ledare?

För att vara med som Nyhem ung-ledare behöver du ha tagit studenten, om du är under 18 år eller går fortfarande gymnasiet så behöver du vara med tillsammans med din ungdomsledare/ungdomspastor samt ha din målsmans godkännande. Din ungdomsledare/ungdomspastor behöver då också vara med som Nyhem ung-ledare. När du anmäler dig skriver du med ett telefonnummer till din ungdomsledare/ungdomspastor/pastor som din referens som vi senare kommer att kontakta.

”OBS! Alla måste ange namn och telefonnummer på en pastor/ungdomsledare längre ner i anmälan. Till exempel, om du är anställd som ungdomspastor, anger du din pastor/föreståndares uppgifter.”

Hur anmäler du dig?

Via formuläret här på sidan! Anmälan öppnas 1 april och stängs 1 juni. Om du har frågor innan du anmäler dig så mailar du Ghazal Zekavat på ghazal.zekavat@hotmail.com så kommer hon hjälpa dig.

Senast den 3 juni får du besked om du har blivit godkänd att vara med och tjäna som årets nyhem ung ledare

Är du ungdomsledare/ungdomspastor och vill vara med enstaka tillfällen/dagar?

Vi vill uppmuntra dig som ungdomsledare/ungdomspastor att vara med som Nyhem:Ung-ledare. Om du bara kan vara med enstaka tillfällen/enstaka dagar så ska du höra av dig till Ghazal Zekavat (0722853119) senast dagen före ankomst samt vara med på Nyhem:Ungs morgonsamling som äger rum kl. 8.30 i mattältet. Då får du veta vad som händer under dagen och den information som du behöver för att vara med och tjäna. Om du kan och vill vara med på 1 eller båda blocken anmäller du dig via anmälningsformuläret.

Det är fullt, välkommen åter nästa år. Har du några frågor kan du skriva till ghazal.zekavat@hotmail.com, så hör vi av oss!