Anmälan till Nyhem:Ung-ledare 2022

Du som är med som Nyhem ung-ledare kommer få vara med att leda och vara en förebild för de ungdomar som kommer på Nyhem. Vi vill se engagerade Nyhem ung-ledare som är villiga att tjäna, leda och bygga en atmosfär av uppmuntran och glädje för de ungdomar som är på Nyhem. Vi vill bygga ett team som utstrålar trygghet och kärlek till de ungdomar som vi möter. Vi längtar efter att se Nyhem ung-ledare som vill vara med att hjälpa ungdomar att möta Gud och varandra. Dessutom kan vi lova dig att det är galet roligt och du kommer troligen få en fantastisk vecka, nya vänner och stor erfarenhet av att vara ledare.

Ni Nyhem Ung-ledare är så pass viktiga att vi vill ge er ledarträning, så därför har vi utformat en ledarskola för dig som Nyhem Ung-ledare. Du går ledarskolan samtidigt som du tjänar som Nyhem ung-ledare. Ledarskolan innebär att alla Nyhem ung-ledare under några tillfällen träffas och utvecklas i coachande ledarskap, teamutveckling, kallelse och församlingsledarskap samt feedback och kommunikation. Du som är med som Nyhem ung-ledare på minst ett av de två blocken går ledarskolan.

Röster från tidigare år – #nyhemungstories

”Att vara med som Nyhem-ung ledare är för mig höjdpunkten på hela året. Att få tjäna Gud bland ungdomar genom allt man gör som Nyhem-ung ledare är en sådan glädje, vare sig det är ute på rutan under happening eller i förbönen på mötena i hallen. Men att få lämna Nyhemsveckan förvandlad är helt fantastiskt. Man ger så mycket av sig själv under veckan, men det känns som om man får så mycket mer tillbaka: Nya vänner, go gemenskap, man utvecklas i sina gåvor och växer i sin tro. Det du har varit med om under veckan kommer att få lämna avtryck för resten av året vissa resten av livet.” – Emelie Brynielsson

”Att vara med som Nyhem ung-ledare har lätt varit bland det roligaste o mest givande jag gjort på Nyhem. Att tillsammans med alla andra Nyhem ung-ledarna gå in med inställningen att bekräfta, lyfta o sprida Jesu kärlek till ungdomarna på området är underbart. Allt från att döma sopabandy, till att vara förebedjare på kvällarna är magiskt! Längtar du efter att tjäna Jesus o tkr om ungdomar så är Nyhem ung rätt platts för dig!” – Alberth Andersson

Att vara Nyhem:Ung-ledare innebär:

Happenings – På eftermiddagarna är det happenings på Rutanområet och då är det Nyhem Ung-ledare som tillsammans med Sport for Life leder dessa. Under veckan har vi även flera happenings såsom Mingelfest, Rutanfesten och Midnattsparty.

Förebedjare på möten – Under ungdomshelgen är det många möten som vi är förebedjare på och senare i veckan är det främst på̊ nattmötena. Inför i stort sett varje möte har vi en samling med alla förebedjare där vi förbereder oss och ber inför mötet. Har du inte varit förebedjare förut behöver du inte vara orolig! Vi kommer ha coachning och vägledning kring hur en förebedjare fungerar. Det är ofta många ungdomar som vill ha förbön under mötena, och vi som förebedjare är väldigt viktiga för ungdomarna.

Ledarskolan – Du som är med som Nyhem Ung-ledare på minst ett av de två blocken går samtidigt i ledarskolan och har dessa träffar på ditt schema. Du får utvecklas i coachande ledarskap, teamutveckling, kallelse och församlingsledarskap samt feedback och kommunikation.

Du väljer mellan Bible Boost och Kidz+ på förmiddagarna

Samtalsledare på Bible Boost – Måndag-lördag har vi Bible Boost i ungdomstältet på Rutanområdet. Då lyssnar vi först till bibelundervisning och direkt efter är vi med som samtalsledare. Utifrån redan förberedda samtalsfrågor leder du tillsammans med någon annan en spontan sammansatt grupp i ett samtal. Vi har samtalsgrupper för att ungdomarna ska få tillfälle att ställa frågor och fundera vidare på dagens undervisning.

Hängare på Kidz+ – Som Hängare på Kidz+ är du smågruppsledare inför mötena. Du blir en del i ett gäng med högt tempo och blir förebild för 11-14-åringarna.
Sjung med i sångerna, dansa och håll ordning. Du får ta ansvar vid Kidz+tältets bönestationer och även sprida god stämning och gott humör vid ”Efterhänget”. Allt från att poppa popcorn, tävla med kidzen och vara förebedjare blir din uppgift här.

Tider och datum

Block 1: Fredag 17 juni kl 13:00 – Onsdag 22 juni kl 13:30
Block 2: Onsdag 22 juni kl 13:00 – Lördag 25 juni midnatt

Det är möjligt att vara med på ett av de två blocken, om du inte kan båda. Du som Nyhem Ung-ledare går på ett schema som du får vid ankomst.

Teamledare

Nyhem:Ung-ledarna har två teamledare och dessa är Ghazal Zekavat och Jakob Sparf, som båda sitter med i Nyhem:Ung Ledningsteam.

Mat och boende

Som NYHEM UNG-ledare får du matbiljetter för de dagar du är med och tjänar, förutsatt att du följer schema och är med på det du är schemalagd på. Matbiljetterna ger dig frukost, lunch och möjlighet att köpa middag och fika för en viss summa. Du får även boende i form av sovplats i en barack, förutsatt att du är med minst ett av blocken. OBS! Antal sovplatser i baracken är begränsad, så skynda innan det blir fullt.

Vem kan vara Nyhem:Ung-ledare?

För att vara med som Nyhem ung-ledare behöver du ha fyllt 18 år, eller om du är under 18 år så behöver du vara med tillsammans med din ungdomsledare/ungdomspastor samt ha din målsmans godkännande. Din ungdomsledare/ungdomspastor behöver då också vara med som Nyhem ung-ledare. När du anmäler dig skriver du med ett telefonnummer till din ungdomsledare/ungdomspastor/pastor som din referens som vi senare kommer att kontakta.

Hur anmäler du dig?

Via formuläret här på sidan! Anmälan öppnas 1 april och stängs 12 juni. Om du har frågor innan du anmäler dig så mailar du Ghazal Zekavat på ghazal.zekavat@hotmail.com så kommer hon hjälpa dig.

Är du ungdomsledare/ungdomspastor och vill vara med enstaka tillfällen/dagar?

Vi vill uppmuntra alla ungdomsledare/ungdomspastorer att vara med som Nyhem:Ung-ledare och om du bara kan vara med enstaka tillfällen och enstaka dagar så kommer du vara med på Nyhem:Ungs morgonsamling som äger rum varje morgon kl. 8.30 i mattältet. Då får du veta vad som händer under dagen och den information som du behöver för att vara med och tjäna.

Anmälan är stängd