Medverkande

Nyhemsveckan har både talare och musikmedverkare att lyssna till, både under samlingar i Nyhemshallen eller i andra lokaler under hela veckan.

Mika Yrjölä

Mika Yrjöläs livsresa började i Singapore och redan som två veckor gammal begav han sig ut på missionsresa med sina föräldrar ombord på båten Ebeneser. En livsresa som varit utmanande på många sätt, men som också tagit honom till många intressanta platser runt om på vår jord. En mörk natt 1983 så drabbas båten av skeppsbrott och Mika och hans familj väcks och går upp på däck. Mitt i stormen så tvingas alla hoppa i olika livbåtar och sänkas ner i havet. Väl där klamrar de sig fast i mörkret och undrar om inte ens Gud ser dom. Någon hade räddat med sig en bibel som gick runt och Mika fick ett tilltal från Gud mitt i allt mörker.
Mika har sedan dess arbetat som pastor i Toronto, missionär i Indonesien och nu är han föreståndare för pingstförsamlingen Saalem i Helsingfors, Finland. Under Nyhemsveckan har vi förmånen att gästas av Mika på midsommarhelgen, varmt välkommen!


Wayne Hilsden

Wayne och hans fru Ann kommer ursprungligen från Kanada, men redan 1983 så flyttade dom till Jerusalem för att vara med och starta upp en ny församling under namnet King of Kings congregation. Efter några år valde föreståndaren att anta nya utmaningar och alltsdan dess har arbetet inom King of Kings letts av Wayne och Ann Hilsden.
Allt sedan starten i en lägenhet har både Wayne och Ann varit mycket engagerade i sång och musik och särskilt Ann har fått vara en viktig pusselbit i byggande av församlingens lovsångsarbete. Arbetet har genom åren utvecklats och idag är ett stort fokus på de messianska judarna som lever i Jerusalem.
Pga den rådande situationen i Jerusalem med höga fastighetspriser så har man strategiskt valt att fokusera på den lilla gemenskapen där man möts hemma hos varandra och delar livet, men så länge man kan samlas man också till större gudstjänster och driver dessutom sen några år tillbaka en bibelskola med ca 100 elever redan första året.


Årets medverkande

Förutom ovanstående talare har vi naturligtvis talare från ”våra egna led”. Vår föreståndare Daniel Alm men även vår tidigare föreståndare Pelle Hörnmark delar med sig av Guds ord till oss. Att presentera alla talare här låter sig inte göras, men läs gärna mer om dessa i programmet på mittuppslaget eller kika in på vår hemsida där vi kommer presentera några av dessa namnen lite utförligare ifall du vill veta mer.