"Fokus: Jesus" – Nyhemsveckan tema 2023

Mycket i världen känns osäkert. Det pågår fortfarande ett krig i vår närhet. Det är lika långt från Malmö till Kiruna som Alingsås till Kyiv. Det globala uppvärmningen känns påtaglig och antalet miljöflyktingar ökar. Elpriserna sätter nya rekord oftare än Armand Duplantis. Det bubblar av missnöje i Iran och Kina, det är mycket som händer.

Samtidigt kan vi läsa om en som inte rubbas, en som också gått här på jorden och förstår vår oro över världens utveckling men som själv inte oroas. Som är frid personifierad, som är fridens herre. Som är densamme för Petrus, Augustinus, Martin Luther, William Booth, Dietrich Bonhoeffer och dig mig. Jesus från Nasaret.

Låt oss göra som generationer tidigare har gjort, se på honom, förtrösta på honom, följa honom och be om att få bli lika honom. Det behöver vår värld!

”Låt oss ha blicken fäst vid Jesus, trons upphovsman och fullkomnare”Heb. 12:2

”Jesus Kristus är densamme i går, i dag och i evighet”Heb. 13:8

När människor åker hem från Nyhem 2023 önskar vi att de ska ha fått en förnyad, större kärlek till Jesus och en vilja att göra skillnad på sina orter genom att vara lika honom.

Därför är årets tema: Fokus: Jesus

Konsert med Martin Smith

På midsommaraftons kväll så blir det konsert med Martin Smith från England.

Han var frontfigur i bandet ”Delirious?”, som var bandet som präglade den internationella lovsången på 90-/00-talet. Han har förblivit mycket aktuell som soloartist och har skrivit låtar som har format lovsången i församlingar runt om i världen i närmare 30 år.

Artist i 30 år
I närmare 30 år har Martin Smith skrivit lovsånger, Martin har tjänat miljontals människor runt om i världen genom tillbedjan och fört dem in i Guds närvaro.

Efter att bandet bröts upp 2007 har Martin Smith förblivit mycket relevant som författare och producent och har turnerat världen över som soloartist. Han har etablerat sig som ett av de största namnen inom internationell lovsångsmusik och har samarbetat med Amy Grant, Michael W Smith, Chris Tomlin, Matt Redman, Reuben Morgan, Jesus Culture, Darlene Zschech för att nämna några.

Biljetter släpps inom kort här på hemsidan.

Nyhemshallen

Internationella talare

Under årets Nyhemsveckan kommer vi kunna lyssna till några internationella talare. Här är några av dem som redan är klara för årets konferens.

Sophia Barrett (England)
Huvudpastor för !Audacious Church tillsammans med sin man Glyn, författare och TV-programledare.

Dr. Isaiah Dau (Sydsudan)
Har nyligen lämnat uppdraget som biskop för pingströrelsen Sudan Pentecostal Church. Han har haft en viktig uppgift som fredsmäklare på högsta nivå i Sydsudan ända sedan nationens bildande.

Layla Nahavandi (Australien)
Hon är en internationell predikant, författare och bibellärare. Layla är en del av fakulteten vid TheosUniversity, och hon är en global evangelist baserad från Neuma Church i Melbourne, Australien.

Sam Michaelsen (Danmark)
Pastor i pingstkyrkan i Esbjerg samt ordförande och nationell ledare för nätverket Mosaik.

Förutom ovanstående talare har vi många talare från våra egna led, men också någon mer internationell talare.