Gud är alltid större än oss. Ibland så fastnar vi i vårt perspektiv och tror att det är allt som finns. Därför är det bra och viktigt att påminna sig vem Gud är, att han alltid är större, att hans tanke är högre, att hans möjlig-heter inte tar slut när våra gör det. Vi vill stämma in med kung David, psalmisterna och hela den kristna kyrkan som proklamerar: STOR är vår GUD!

Nyhemsveckan kommer börja fredagen 18 juni med en ungdomshelg. Det blir tre kvällsmöten fredag, lördag och söndag och även bibelundervisning, Bible boost. Sedan på måndagen så kommer det släppas tre olika program på förmiddagen. Ett från Barnens Nyhem, ett från Kidz+gänget och ett bibelstudium. På kvällen blir det sedan kvällsmöte kl. 18.30. Detta under måndag till torsdag. På kvällarna kommer det också vara gemensam bön via Zoom (ett videokonferensverktyg) tillsammans med Pingst Bön. Vid flera av dessa sändningar kommer vi koppla händelser i sociala medier.

Sedan tar vi lite paus under fredag och lördag för att avsluta med en grand final på söndagen! Då kommer vi nämligen sända en gudstjänst från Nyhem på SVT. Vi är väldigt glada och tacksamma över att ha fått denna möjlighet och ber att det ska få bli till stor välsignelse för många människor.

Onsdagskvällen 23 juni vill vi göra till en församlingskväll! Då skulle vi önska att ni samlar ihop er församling utifrån rådande restriktioner. Kanske att ni kan samlas i kyrkan, kanske det får bli i små grupper. Detta kanske blir den perfekta sommaravslutning för kyrkans bönegrupper? Man grillar lite ihop, ber och deltar i en underbar gudstjänst från Nyhemsveckan.

Rubriken är inte helt satt men den skulle kunna bli: ”Prisa Gud i brassestolen”. Vi har kämpat hårt under en tid och sommaren är ofta en tid av välbehövlig vila. Låt oss vila på rätt sätt, tillsammans med Gud! Låt oss också ta vara på kraften i att vi hör ihop med varandra över hela landet. Daniel Alm kommer att predika till oss denna kväll.

Gud välsigne dig!

Peter Lewin
Ordförande i Föreningen Nyhemsveckan